background

       У 2014 році виповнилося 60 років з дня утворення Черкаської області. У бібліотеці розроблено комплекс заходів, присвячених цій події і деякі з них уже відбулися.

      У відділі обслуговування учнів 5-9 класів проведена екскурсія «Краєзнавчий бібліотур Черкащиною», учасниками якої стали  учні 6-Б класу ЗОШ №12. 

      Бібліотекар познайомила дітей з історією утворення області та запропонувала здійснити подорож Черкащиною. Учасники заходу, розділившись на дві команди, у супроводі бібліотекарів-екскурсоводів за допомогою карти відшукували у відділі куточки з інформацією про найвідоміші місця нашої області. Із розповіді бібліотекаря діти дізнавалися про визначні події, пов’язані із населеними пунктами, біля яких вони зупинялися, відповідали на запитання та за правильну відповідь отримували бали. Під час подорожі були і привали, на яких дітей чекали додаткові завдання. Кінцевою станцією мандрівки, де зустрілися обидві команди, стало місто Черкаси. Учасники екскурсії дізналися багато цікавих фактів про історію міста, його пам’ятники та визначні місця.

      Пройшовши всі етапи бібліотуру та підсумувавши їх результати, виявилося, що обидві команди добре знають історію нашого краю та отримали однакову кількість балів. 

DSC09412.JPG DSC09422.JPG DSC09428.JPG DSC09436.JPG DSC09437.JPG DSC09446.JPG DSC09452.JPG DSC09504.JPG
 

      Побувати в історичних місцях нашої області, помандрувати вулицями рідного міста, долучитися до літературної спадщини письменників-земляків мали змогу і учні 3-Б класу СШ №20, учасники краєзнавчої гри «Черкащино моя голубоока», що відбулася у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів.

      Гра проходила у декілька турів, під час яких діти відповідали на запитання з краєзнавства, відгадували місця, описані в легендах, визначали правильно чи неправильно подані події і факти, пов’язані з історією та сьогоденням Черкащини,  з уривків творів черкаських письменників визначали їх авторів та назви, із фрагментів малюнків складали картини з краєвидами нашого міста, розгадували ребуси і кросворди.

DSC09309.JPG DSC09313.JPG DSC09352.JPG DSC09381.JPG

Заходи, присвячені 60-річчю області в бібліотеці тривають.