background

   Цікаву програму до новорічних та різдвяних свят підготувала бібліотека для своїх відвідувачів.

   Для наймолодших читачів у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів відбулася низка новорічних заходів.

    Пізнавальними були години народознавства «Святий Миколаю, прийди до нас з раю» та  «У міста і села йде зима весела».

   Маленькі читачі дізналися про традиції святкування Дня Святого Миколая - улюбленого свята української дітвори та про інші християнські свята зимового циклу: Катерини, Андрія, Різдво, Меланки та Василя, Водохреще.

    Юні актори лялькового гуртка «Грайлик» показали свою майстерність під час вистави «Пригоди в новорічному лісі». Глядачі із захопленням спостерігали за витівками Баби Яги, Ліні, Брехунця і разом з Дідом Морозом і Снігуронькою раділи щасливому завершенню казкового дійства.

   Веселий настрій панував під час родинного свята «Йде у наш святковий зал новорічний карнавал». Господині свята Бабусі Ягусі Укусю та Лишенько «начаклували» феєричне дійство з динамічними конкурсами, запальними танцями, «зимовими» віршами та піснями.

    Відчути колорит святкування Різдва та Нового року в Україні діти мали змогу під час вечорниць «Прийшли святки, а з ними колядки». У затишній світлиці гостей зустрічала привітна господиня, а діти віншували її колядками та щедрівками, різдвяними піснями. І, як годиться, кожен гість свята отримав різдвяний подарунок.

           

    Для читачів середнього шкільного віку цікавою була конкурсно-розважальна година «З Новим роком!», яка відбулася у відділі обслуговування учнів 5-9 класів.

Учасники свята дізналися про святкування Нового року в різних країнах,історію новорічних персонажів Діда Мороза та Снігуроньки.Діти залюбки брали участь в різноманітних конкурсах: «Телеграма Діду Морозу», «Новорічна мелодія» «Добери риму», «Перукар-стиліст» «Незвичайний спів», «Веселий потяг», «Снігова баба», із задоволенням відповідали на запитання літературної вікторини, грали в ігри, були активними учасниками концертної програми. За дорученням Діда Мороза учасників свята привітала Снігуронька та вручила новорічні подарунки.

    Новорічно-різдвяні свята у бібліотеці тривають.

004.jpg 01.JPG 02.JPG 03.JPG 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg