background

    "Дитинство - найважливіший період людського життя, не приготування до майбутнього життя, а справжнє, яскраве, самобутнє, неповторне життя, і від того, як минуло дитинство, хто вів дитину за руку в дитячі роки, що увійшло в її розум, серце з навколишнього світу - від цього у вирішальній мірі залежить, якою людиною стане нинішній малюк", - писав Василь Сухомлинський.

   Як виховувати дитину? Із чого починати? На ці та інші запитання допоможе знайти відповіді книжкова виставка "Трішки реклами для тата і мами", організована на абоненті відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів.

   Здоров'я - найбільша людська цінність, яку, нажаль, багато людей починають цінувати та берегти , вже втративши значну частину цього скарбу, дарованого нам природою.

   Книги розділу "Здоров'я дитини - щастя родини" зможуть переконати молодих батьків, що здоров'я їхньої дитини і їх самих залежить значною мірою від способу життя, допоможуть зрозуміти необхідність ранкової зарядки, особистої гігієни, фізкультури і спорту.

   Інтелектуальний розвиток дитини починається не за рік-два до школи, а відбувається упродовж усього життя, починаючи від народження. Маючи власні уявлення і висновки про інтелект своєї дитини, багато хто з батьків турбується про те, щоб не випустити з уваги розвиток таких здібностей як мислення, увага, пам'ять, мовлення, дрібна моторика рук, адже кожна з них є важливою складовою усього процесу розвитку дитини - так вважає автор книги "Тести на інтелектуальний розвиток дитини трьох років" - Соколова Ю.О. Інші автори книг, представлених на виставці в розділі "Вчимося граючи", стверджують, що навчати дитину можна, граючись з нею.

   Навчання - велика розумова праця, а необхідне доповнення до неї - посильні фізичні навантаження. Допитливий розум і активність спонукають дітей до найрізноманітніших занять, які задовольняють цікавість і дають простір ініціативі. До того ж захоплююча праця відволікає дітей від безцільного марнування часу, пустощів, заповнює їхнє дозвілля корисними і цікавими справами - так вважають автори тих книг, що розміщені на виставці в розділі "Весела майстерня".

   Бібліотекарі впевнені, що ця книжкова виставка є надійним помічником батькам у навчанні та вихованні дітей.