background

   У межах Всеукраїнської акції «Олімпійська книга», що організована за ініціативи відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області, у читальному залі відділу обслуговування учнів 5-9 класів бібліотеки відбулося відкриття «Олімпійського куточка».

   Завдяки акції, головною метою якої є пропаганда олімпійського руху та здорового способу життя, бібліотека отримала в подарунок унікальні книги олімпійської тематики.

   Учасників заходу привітали перший заступник голови обласної ради Володимир Петрович Вовченко та перший заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Микола Миколайович Холоденко.

   Звертаючись до присутніх, Володимир Петрович висловив переконання, що відкриття у бібліотеці тематичної виставки книг – неординарна подія для обласного центру. Адже ніде більше, в жодній установі Черкащини не знайдеться стільки видань, присвячених фізкультурі, спорту, розвитку здорового способу життя і олімпійського руху.

   Учні 6-А класу Першої міської гімназії, які були запрошені на захід, мали змогу поспілкуватися з відомими спортсменами: майстром спорту України міжнародного класу, чемпіонкою світу зі спортивної гімнастики Іриною Краснянською, срібними призерами Олімпійських ігор з веслування на байдарці Олександром Мотузенком та з велоспорту - Олександром Феденком.

   Гості познайомили присутніх з розвитком олімпійського руху на Черкащині, розповіли про свої спортивні досягнення та відповіли на запитання, які цікавили майбутніх олімпійців.

   Учні перевірили свою ерудованість, відповідаючи на запитання спортивної вікторини та запитання, підготовлені для них спортсменами.

Всі учасники заходу отримали призи від Національного олімпійського комітету України та автографи черкаських олімпійців.

   Виставка «Олімпійська книга» є постійнодіючою. Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати бібліотеку та збагатити свої знання з історії і сьогодення Олімпійських ігор.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg