background

8 листопада 2012 року літературно-творчий гурток «Пегасик» відзначив своє 40-річчя.

На святкування ювілею «Пегасика» зібралася велика творча родина: керівники гуртка, колишні та нинішні його учасники, письменники, бібліотекарі.

40 років для творчого колективу це досить багато. І своїм довголіттям «Пегасик», у першу чергу, завдячує членові Національної спілки письменників України, лауреату літературної премії ім. В. Короленка, письменниці Майї Флорівні Флоровій, яка понад 35-років опікувалася гуртком.

Учасники заходу мали змогу побачити історію гуртка від часу його створення і до сьогодення. З теплими словами привітань та побажань до присутніх звернулися Майя Флорівна та її послідовниці - Ірина Зеленько та Наталія Горішна. Привітали «пегасиків» і голова обласної організації Національної спілки письменників України Валентина Михайлівна Коваленко та т.в.о. начальника управління культури облдержадміністрації Євген Васильович Савісько.

За час існування колективу побачили світ 4 збірочки творів учасників гуртка. До ювілею, завдяки підтримці Майї Флорівни, вийшов 5 черговий випуск альманаху «Пегасик», який було презентовано на заході.

Захоплення літературою стало покликанням для багатьох колишніх «пегасиків», які поділилися цікавими спогадами про участь у гуртку.

Нинішні гуртківці: Швець Таня, Коваленко Настя, Александрови Катя та Юля, Карбушева Валерія, Талалаєвська Марія, Калашнікова Тамара, Іваненко Дмитро познайомили присутніх із своїми творчими доробками.

Пісенні вітання та хореографічні номери гостям свята подарували учасники зразкового вокального ансамблю «Квітограй» Черкаської дитячої музичної школи №2 та Руденко Юра, Олексенко Марина, Лотоцька Катя і Широков Діма.

Тож побажаємо літературно-творчому гуртку «Пегасик» процвітання, творчого довголіття та нових талановитих учасників.

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg