Коба Н. Хімія запахів / Наталія Коба // Колосок. – 2021. – № 8. – С. 12-15.
Здатність відчувати запахи – одне з п’яти чуттів людини, природа якого повністю не розкрита. Що трапиться, якщо пропаде нюх? Ще два роки тому це питання звучало гіпотетично, але в 2020 році багато хто з нас зіштовхнувся з цією проблемою. На смак будь-яка їжа перетворюється в якийсь папір, не відчувається різниця між котлетою й тістечком. Через втрату нюху люди худнуть, оскільки їжа більше не приносить задоволення. Чим зумовлений різний аромат речовин? Як ми відчуваємо і розрізняємо гаму ароматів? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете, прочитавши статтю.