background

Kolosok2Kolosok2

Боярських Г. Гастрономічні перевертні / Ганна Боярських // Колосок. – 2020. – № 7. – С. 8-13.

Досі вважаєте морозиво з оселедця, сніг зі смаком перцю, спагеті з полуниці, сферичний борщ, каву, яку неможливо розлити, вінегрет у вигляді соусу або піну з хліба чимось неможливим? Помиляєтеся. Науковий підхід на кухні здатен творити дива. А якщо до справи підключити хімію, неможливе наблизиться до цілком реального, бо на арені з’явиться її величність молекулярна кухня. Запропонована стаття – для тих, кому цікаво більше дізнатися про історію її появи, найпопулярніші технології та страви молекулярної кухні, які вже встигли стати класичними.