background

Крижанівська О. Авокадо – груша для алігатора / О. Крижанівська // Колосок. – 2013. – № 10. – С. 28-33.

На прилавках магазинів ви бачили великі темно-зелені заокеанські «груші». Це – авокадо або персея американська, один з перших далеких екзотів, який завітав до наших країв після звичних бананів, ананасів та різноманітних цитрусів.

Від тропічних плодів, які збуджують нашу цікавість, усі чекають якогось незвичного, але неодмінно яскравого та солодкого смаку. Зелені блискучі «груші» авокадо розчарували не одного любителя екзотики, адже плід авокадо виявився на смак зовсім не солодким. Проте це не значить, що він не вартий уваги. З ботанічної точки зору, авокадо – фрукт, з точки зору кулінарної – це овоч! Тож, відповідно, ним і заправляють салати та супи.

Прочитавши статтю, всі, хто ще не куштував авокадо, а також ті, кого цей плід прикро розчарував, виявившись несолодким та жирним, будете знати, як і з чим його їсти.