background

Крыжановская Е. Тропическая «звезда» карамбола / Е. Крыжановская // Колосок. – 2013. – № 7. – С. 18-23.

Тропічні фрукти на прилавках магазинів своїм екзотичним виглядом та яскравістю кольорів нагадують учасників бразильського карнавалу або естрадних «зірок» у натовпі. Але серед фруктів (точніше серед ягід) є справжня «зірка» – карамбола.

«Зірковий» статус карамболи визначають не її надзвичайні смакові якості, а декоративність плоду. На довгастих плодах карамболи є п’ять поздовжніх ребер. Нарізавши плід на поперечні часточки, ви побачите симпатичні п’ятикутні зірочки, якими можна ефектно прикрасити фруктові салати, желе і коктейлі. Саме за це плоди карамболи називають тропічними зірками або «старфруктами».

Прочитайте статтю та дізнайтеся більше про цю «зірку» серед смачних і корисних тропічних гостей нашого столу.