background

BarvinokBarvinok 2

До «птичої вишні» – кроком руш! // Барвінок. – 2019. – № 6. – С. 12-13.

Дослідники вважають, що не черешня виникла з вишні, а навпаки. Це дерево дуже давнє й було відоме людям ще понад 10 тисяч років. Батьківщина черешні – Малайський півострів. Саме там її виявив один із римських полководців на початку 600-х років до нашої ери і привіз у Європу. Коли настає сезон черешні, слід ласувати нею щодня. Ягоди практично не мають протипоказань, натомість насичують організм корисними речовинами, які допомагають боротися з багатьма хворобами. Також виводять з організму холестерин, шкідливі й токсичні речовини.

Як правильно обирати, їсти та зберігати черешні? Відповіді на ці питання, а також рецепт пирога з черешнями знайдете в статті.