background
Презентуємо інформаційні та ігрові матеріали, присвячені Другій світовій війні

    Перенестися уявою в часи запеклих боїв за Дніпро, зрозуміти, імена яких героїв носять звичні з дитинства вулиці, та пояснити малечі масштаб і трагедію найкривавішої війни в історії людства у форматі гри читачі Черкаської обласної бібліотеки для дітей можуть за допомогою нашого сайту. До Дня пам’яті та примирення й до 75-річчя перемоги над нацизмом у Європі пропонуємо вам низку пізнавальних матеріалів.

    Про те, як воїни своєю кров’ю, своїм життям боролися за рідну землю на Черкаському й Канівському плацдармах у липні – вересні 1941 року, читайте в краєзнавчому екскурсі для учнів 7 – 9 класів «Легендарна Дніпровська флотилія» в розділі «Ресурси бібліотеки» (рубрика «Видання бібліотеки для дітей», підрубрика «Історія Черкаської області»). Як нащадки вшанували подвиг бійців на малій батьківщині за допомогою пам’ятників, монументів й обелісків і де на Черкащині 9 травня (як, власне, й кожного дня) доречно покласти квіти зі словами подяки, дізнавайтеся з краєзнавчої розвідки для учнів 5 – 9 класів «Пам’ять, одягнена у камінь» (той самий розділ і рубрика сайту).

    Увагу тих, хто хоче з’ясувати, імена яких героїв Другої світової війни сьогодні носять вулиці рідного міста, хочемо звернути на три випуски історичного екскурсу для учнів 5 – 9 класів «Біографія черкаських вулиць». Ці матеріали також доступні в названому вище розділі сайту.

    І, нарешті, презентуємо пізнавально-розважальну новинку для учнів молодших і середніх класів – пазл-загадку «Ми пам’ятаємо 1939 – 1945». У яскравій грі дітям пропонується розподілити світлини за галузями «Війна», «Мир» і «Джерела пам’яті». Якщо все буде зроблено правильно, гравці отримають додаткове зображення, що нагадає їм про важливість Дня Перемоги.