background

     25-ту річницю незалежності України наша бібліотека відсвяткувала на славу! Допомогти читачам усвідомити важливість цієї дати для життя нашої держави були покликані кілька різножанрових заходів, які бібліотекарі провели як усередині приміщення, так і на відкритому просторі. Вибрати, повірте, було з чого кожному: і дітлахам, і їхнім батькам.

     Про те, як у переддень значної події читачі закладу й переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд» сплели красивий пишний вінок, можна прочитати в попередній статті на нашому сайті. Але цим заходи книгозбірні не обмежилися. Наприклад, у той самий час – 23 серпня, у День Державного Прапора України, – у вестибюлі бібліотеки працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провели вікторину до Дня Незалежності України. Участь у ній міг взяти кожен відвідувач закладу: у разі, якщо дитина не знала відповіді, вона могла «піддивитися» її на тематичному стенді «Знакові миттєвості нашої незалежності», оформленому тут же. Так, завдяки питанням бібліотекаря й короткій інформації зі стенду, користувачі пригадали досягнення України в спорті, популярній музиці, космонавтиці, літакобудуванні, літературі, освіті, політичному й громадському житті. Особливо успішним гравцям, яким вдавалося дати п’ять правильних відповідей, дісталися невеликі тематичні сувеніри від читальні.

     Гідно підготуватися до свята допомогла читачам і психолог, яка працює в бібліотеці. До Дня Незалежності України вона провела для дітей заняття з психології із застосуванням арт-терапії, ігротерапії та психогімнастичних вправ. У процесі заняття учасники навчилися працювати в команді та збагатили свої знання (в останньому їм допомогла міні-лекція про символіку нашої держави). Діти із задоволенням висловили свої почуття до країни в малюнках, а під час виконання різних психологічних вправ набули навичок спілкування з однолітками. Результатом їхньої творчої співпраці став яскравий плакат, присвячений головному державному святу.

 

002.JPG 003.jpg 004.jpg 005.jpg

     Цього року отримати позитивні емоції й розважитися, так би мовити, «в літературному ключі» дітлахи мали можливість і безпосередньо в День Незалежності України. 24 серпня наш заклад долучився до ГО «Книжковий маестро», що презентував свій соціальний проект на фестивалі тімбілдінгу "Summer Challenge 2016" в Долині Троянд. У межах їхніх заходів наша бібліотека представила ексклюзивну конкурсно-розважальну програму «На гостину запрошує книжка». Бібліотекарі запрошували всіх зацікавлених у читанні малюків, підлітків і дорослих протестувати літературні знання під час тематичних вікторин, перевірити техніку читання й отримати сертифікат читача з особистим результатом, власноруч зробити креативну книжкову закладку у вигляді розцяцькованого олівця на швидкому майстер-класі, поворожити за допомогою літературних передбачень. Відкинемо зайву скромність і чесно скажемо, що наші заходи мали неабиякий успіх – учасників не бракувало. Хтозна, можливо, для когось із них саме в цей день наша книгозбірня відкрилася з нового боку, й незабаром вони стануть нашими постійними користувачами.  

006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG