background

    Насамперед, для «розігріву» й налаштування на подальшу активну роботу переможців конкурсу й усіх активних читачів книгозбірні запросили до участі в тематичній вікторині, присвяченій рекордам, природним багатствам і культурним досягненням нашої Батьківщини. Право на першу відповідь мав той учасник, який встигав першим стрибнути на спеціальну позначку на сходах бібліотеки. Заохоченням для гравців стали маленькі солодощі.

     Надзвичайно приємно було й просто поспілкуватися в стінах читальні з переможцями обласного етапу конкурсу «Мрії про Україну» – юними поетами, прозаїками, художниками й – обов’язкова умова! – мрійниками. Під час церемонії нагородження читачі бібліотек для дітей Звенигородського, Корсунь-Шевченківського, Уманського, Лисянського, Чорнобаївського, Кам’янського районів та м. Черкаси розповіли про найзаповітніші бажання стосовно майбутнього нашої держави, зачитали уривки зі своїх робіт й розкрили секрети власного творчого процесу, коротко описавши, як саме вони писали свої переможні вірші, есе та картини. Призи для переможців забезпечила одна з ІТ-фірм Черкас. Вона ж стала одним зі спонсорів фуршету для цих дітей, так само, як і приватний підприємець Анатолій Гладкий. За таку підтримку ми їм висловлюємо щиру подяку.

     Хто саме переміг в обласному етапі конкурсу, можна пригадати за допомогою статті на нашому сайті. На жаль, не всі призери мали можливість завітати на захід, але, безперечно, всі діти отримають заслужені подарунки.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG

     Та головною подією цього дня, поза сумнівом, став флешмоб з нагоди 25-ї річниці Незалежності України «У вінок вплітаємо майбутнє». Бібліотека запропонувала учасникам заходу – переможцям конкурсу, постійним читачам, усім охочим батькам і дітям – одночасно 6 майстер-класів із виготовлення паперових квітів, традиційних для українського вінка. Бібліотекарі навчали усіх цікавих швидко створювати власноруч мак, волошку, цвіт яблуні, ромашку, ружу й півонію.

     Кожна із цих прекрасних квіток одвіку символізувала важливі для кожного українця події та явища. Так, серед значень маку були безкінечність і незчисленність зоряного світу, заспокоєння, важливість об’єднання та боротьби за спільні ідеали. Волошку вплітали як символ відданості й душевної чистоти. Цвіт яблуні «відповідав» за щедрість і щирість, а ще – готовність поділитися останнім, не вимагаючи нічого навзаєм. Ромашку наші пращури цінували як символ кохання, ніжності й довіри. У ружі вбачали уособлення жіночої краси та циклічності людського життя. Півонії доручали «опікуватися» надією та розквітом дівочої вроди.

     Кожен учасник флешмобу навмання обирав мініатюрний згорнутий сувій із назвою квітки й брався до роботи. Готовий виріб слід було прикріпити до основи святкового вінка. На пелюстці своєї квітки кожен автор писав своє ім’я й перед тим, як з допомогою художника-оформлювача бібліотеки Катерини Огороднікової вплести своє творіння у вінок, бажав країні усього найкращого. Діти від щирого серця зичили Україні миру, процвітання, щасливого майбуття, багатства й радості. Ми віримо, що всі ці хороші слова обов’язково справдяться, адже пам’ять про них тепер зберігає пишний оберіг-вінок, із задоволенням і надією підготовлений читачами для нашої бібліотеки.

006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG