background

     Вважається, що здатність щиро посміхатися й веселитися – одна з тих рис, які відрізняють людей від тварин. Хтозна, наскільки це правда (власники, скажімо, товариських собак із цим посперечаються), але те, що сміх неодмінно супроводжується добрим настроєм і почуттям щастя, будь-яку проблему робить незначною й сприяє розширенню кола друзів, – факт, перевірений не одним любителем жартів. Вкотре переконатися в чудодійних властивостях посмішки й перевірити власне почуття гумору мали нагоду учні 8-А класу Першої міської гімназії, завдяки конкурсно-розважальній програмі «Посміємося разом», яку для них організував відділ масової роботи та естетичного виховання.

     Перед тим, як почати тренувати веселим реготом м’язи пресу й обличчя, діти з’ясували, звідки до нас прийшла дивна традиція відзначати 1 квітня День сміху. І ще дізналися, як в інших країнах звикли розігрувати одне одного з нагоди цього незвичного свята. А от після цієї пізнавальної хвилинки веселощі серед присутніх не припинялися. Ну, хіба не кумедні помилки інколи роблять автори учнівських творів?.. А які книги тільки не запитують у бібліотеках! Літературні класики були б, як мінімум, дуже здивовані, якби дізналися, як переінакшують їхні прізвища та назви безсмертних творінь недолугі читачі… Ця інформація прозвучала в якості «розігріву».

     Далі на учасників заходу чекали конкурси пантоміми й неординарної хореографії (танцюристам випало складне завдання – у ритмі ламбади показати, як вони вправляються з господарськими справами). А ще довелося читачам за крутійськими описами відгадувати популярні українські народні й естрадні пісні, ловити на слух добряче зашифровані прізвища композиторів, виявляти знання антонімів у цікавому ракурсі, вираховуючи за ними назви шедеврів письменства й цитати. Наприкінці програми діти настільки розвеселилися, що зарядили ентузіазмом ще й свою вчительку – хореографічну майстерність демонстрували вже всім без винятків класом.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG