background

Композитор, член Національної Всеукраїнської музичної спілки, член творчої спілки діячів естрадного мистецтва України, лауреат Всеукраїнського конкурсу українського сучасного романсу «Осіннє рандеву» (в номінації «Авторський романс»), Наталія Саух створила понад 270 пісень, різних за жанром. У цій жінці гармонійно поєднався талант композитора, музиканта, співачки і педагога. Вже 25 років Наталя Петрівна навчає молоде покоління музиці, працює в Черкаській дитячій школі мистецтв концертмейстером.

Мистецькі здібності Н. Саух почали проявлятись ще змалечку. Її дідусь і бабуся дуже гарно співали, дідусь грав на багатьох музичних інструментах, не маючи музичної освіти. І любов до української пісні, яка співається серцем, проходить через усе життя співачки. Вона прагне нею ділитися з іншими.

У 2011 р. вийшла нова збірка дитячих пісень Н. Саух, на слова Д. Бондар «Солом’яний бриль». Її презентація відбулась у Черкаській обласній бібліотеці для дітей, де прозвучали пісні у виконанні дитячих колективів.

Більше 200 пісень, у тому числі пісень для дітей, Н. Саух написала на слова поетів Черкащини, таких як: Валерій Кикоть, Ігор Забудський, Наталія Горішна, Григорій Білоус, Діна Бондар, Любов Зоряна, Валентина Коваленко, Іван Дубінін, Олексій Озірний, Людмила Пономаренко, Олександр Солодар, Володимир Затуливітер та інших.

Пісні на музику Наталії Саух взяли до репертуару Черкаський народний хор, капелла бандуристів, тріо «Барви», дует Василя і Діани Матющенко, ансамбль «Веселка», дитяча вокальна студія «Пріма». Наталія Петрівна Саух не тільки композитор, а і виконавець власних романсів і пісень. У жовтні 2012 року в Києві з успіхом пройшов її творчий вечір «Пісня на крилах любові».