background

Заслужена артистка України, майстер художнього слова, лауреат Всеукраїнського конкурсу читців ім. Лесі Українки.

У Черкаській філармонії працює з 1972 року.

За ці роки артистка гастролювала у містах України та за її межами, нею підготовлено багато літературних програм за творами Т. Шевченка, Лесі Українки, Л. Костенко, В. Симоненка, С. Носаня, О. Олеся, О. Ольжича, М. Цвєтаєвої, К. Симонова та інші.

Актриса вміє засобами, що є в арсеналі майстра художнього слова, піднятись до вершин життєвого драматизму, показати велич і силу людського духу, красу високих людських почуттів.

Її мистецтво має велике виховне значення, особливо для молоді, актриса часто виступає перед учнівською та студентською аудиторією, на радіо, на телебаченні, перед ветеранами війни та праці і завжди отримує теплі і вдячні відгуки слухачів.

Слухачі знають Тамару Власенко як актрису високої сценічної культури і тонкого відчуття поетичного слова, яка виступає в своїх програмах в трьох якостях: автора сценарію, режисера та виконавиці.

В Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького в 1993 році Тамара Власенко створила молодіжну студію читців – «Літературний театр», в репертуарі якого більше 15-ти літературних програм, серед яких звучать твори Т. Шевченка, В. Симоненка, М. Старицького, І. франка, М. Гоголя, Т. Осьмачки, С. Носаня тощо.

Серед учасників колективу 3 лауреати і багато дипломантів Всеукраїнського конкурсу читців ім. Тараса Шевченка.