background

Найкращі різдвяні історії / пер. з англ. Д. Мурмуєнко ; мал. Ф. Вебба, А. Маркса, П. Браун [та ін.]. – Київ : КМ-БУКС, 2021. – 351 с. : іл.

До збірки ввійшли перекази творів відомих казкарів і письменників. Малий читач довідається, як сніговики готувалися до справжнього конкурсу краси, як Санта Клаус відпочиває після Різдва, а ельфи трудяться на іграшковій фабриці й ще багато-багато цікавого.

Для читачів дошкільного та молодшого шкільного віку.

Демченко О. Ю. Брехливе мишеня : [казка] / Оксана Демченко ; іл. О. Бугренкової. – Харків : Ранок, 2020. – 23 с. : іл. – (Моя казкотерапія).

Маленьке мишенятко на ім'я Пік було таким брехливим, що всі називали його не інакше, як Пік-Брехунець. Малий бешкетник досить-таки часто поводився не надто виховано, а тому був змушений вигадувати небилиці для того, щоб знайти виправдання своїм витівкам. Наприклад, одного разу малюк із настанням темряви не повернувся додому й тим самим змусив своїх рідних добряче понервувати. На пошуки маленького Піка тоді вирушив татко разом із братиками й сестричками мишенятка, а невтішна матуся залишилася вдома й голосно плакала, уявляючи собі всі жахіття, які могли статися з її синочком. Аж раптом він сам живий і неушкоджений з'явився на порозі будинку й заявив, що запізнився, тому що подорожував на повітряній кулі й побував на Місяці! Після цього випадку Пік, на жаль, неодноразово брехав усім навколо й радів тому, що має багату фантазію та знаходить вихід із будь-якої ситуації, однак зовсім не до жартів стало малюкові, коли він раптом ледь не став жертвою хижої сови.

Для читачів дошкільного віку.

Дональдсон Д. Зоґ і летюча допомога / Джулія Дональдсон ; з англ. пер. В. Чернишенко ; літ. ред. Г. Осадко ; худож. А. Шеффлер. – Харків : Читаріум, 2019. – [31 с.] : іл.

Книга розповідає про цікаві пригоди дракончика Зоґа, який допомагає принцесі Златці та серу Галалоту виконувати дуже важливу місію – лікувати тварин від різноманітних недуг. Пацієнти цієї команди-мрії такі ж чудернацькі, як і вони самі: то русалка, яка обпеклася на сонці, то дворогий єдиноріг, то лев, який грипує. Але дядьку Златки, королю Корнію, не подобається те, що дівчина занедбала своє принцесяче життя. Він вважає, що принцеси повинні залишатися у своїх вежах і вишивати подушки весь день, а не літати королівством і лікувати підданих. Та коли таємнича хвороба короля спантеличує всіх королівських лікарів, на допомогу приходить сама принцеса. Вона не тільки лікує короля – вона також змінює його думку про те, що означає бути принцесою.

Для читачів дошкільного віку.

Амргейн А. Гість на Різдво : казки / Аннет Амргейн, Катаріна Е. Фольк ; пер. з нім. Н. Феньової ; дизайн обкл. Т. Васильєвої ; іл. С. Штрауб, Т. Найгель. – Харків : Віват, 2021. – 60 с. : іл. – (Найкращий подарунок).

Ох, що це так яскраво засяяло там, удалині? Можливо, це різдвяна зірка принесла добру звістку? Чи хтось добрий із усміхненими очима простує до вашого дому, щоб розділити святкову вечерю? У різдвяну ніч стаються дива. Про це знає ведмедик, що жив самотиною в чужому лісі, але так хотів, щоб до нього на свято завітали всі звірята. Знає про це й маленький зайчик Вухань, який у пошуках різдвяного сяйва оббіг усіх своїх друзів. Дізнаєтесь про це й ви, коли прочитаєте ці навдивовижу світлі та зворушливі історії.

Для читачів дошкільного віку.

Мозер Е. Веселі історії на добраніч / Ервін Мозер ; з нім. пер. Н. Ваховська. – Чернівці : Книги – ХХІ : Чорні вівці, 2020. – 239 с. : іл.

Ви коли-небудь їздили на чудо-санчатах, зроблених із ванни? Каталися на мандрівному дереві? Майстрували підводний пляшкочовен, аби котик не намочив шубку? Нова книжка Ервіна Мозера розповість про різні дива, а ще про щиру дружбу та пригоди добрих дракончиків, розумних птахів і кмітливих мишенят.

Для читачів дошкільного віку.