Радимо прочитати
Любопытная, но осторожная
Любопытная, но осторожная // Тошка и компания. – 2014. – № 3. – С. 28-29.
Сойка – родичка ворон і сорок із сімейства воронових. Вона ловить комах, жаб і мишенят, руйнує пташині гнізда, а восени не тільки їсть, а й готує на зиму запас жолудів та горіхів. Частину «скарбів» так ретельно ховає в землі, що забуває, де саме, і запаси навесні проростають.
Прочитавши статтю, ви більше дізнаєтесь про місця проживання, характерні риси,спосіб життя,а такожхарчування не лише дорослих птахів, а й маленьких сойченат.
Як літають птахи?
Як літають птахи? // Професор Крейд. – 2014. – № 3. – С. 2-3.
Птахи – не просто живі істоти з крилами. Це ціла складна система, спеціально створена для польоту. Крила, хвіст, пір’я, форма тіла, скелет, мускулатура, легені, серце, кровоносна система, головний мозок і навіть температура тіла – лише все це разом дає їм можливість літати.
Більш докладно про «секрет» польоту птахів ви дізнаєтесь, прочитавши статтю.
Вільшанка
Вільшанка //Професор Крейд. – 2014. – № 3. – С. 13-15.
Пташка вільшанка – найближча родичка соловейка і дрозда, найкращих солістів наших лісів. Співочі здібності у неї не менші, хоча піснею вона відрізняється від своїх знаменитих «родичів». Дуже активно співає в густих сутінках, а інколи і вночі. Схильність співати призорях стала причиною того, що пташка отримала свою другу, досить відому,назву – зорянка. Нічна активність взагалі притаманна вільшанкам, бо їхні відносно великі очі пристосовані до пошуку їжіпри малому освітленні.
Вільшанка – найчастіший гість у наших садках. Якщо хоча б раз вдалося привернути її за допомогою їжі до годівниці, вона буде прилітати туди всю зиму.
Мешкає пташка у листяних і мішаних лісах майже всієї Європи, Західного Сибіру, на Кавказі, в Малій Азії і Північно-західній Африці. На зимівлю відлітає на південь.
У статті розповідається про спосіб життя, харчування та характерні риси цих птахів.
Хоч не пташине, але смачно!
Хоч не пташине, але смачно! // Професор Крейд. – 2014. – № 3. – С. 10-11.
Цукерки «Пташине молоко» вперше почали виготовляти у Польщі в 1936 році, коли ще ваші прадідусі і прабабусі були маленькими. Таку назву цукеркам дали, аби підкреслити їх надзвичайність.
Основою для їх виготовлення є водорості. З них виготовляють спеціальний порошковий продукт – агар, з нього – агаровий сироп.
Прочитавши статтю, ви дізнаєтесь багато корисного і цікавого про процес виготовлення та склад цукерок.
Чемність у павутині
Чемність у павутині // Професор Крейд. – 2014. – № 3. – С. 24.
Як і в будь-якому товаристві, в інтернет-країні теж треба поводитися чемно. Слід бути привітним навіть попри те, що вас там, можливо, мало хто знає. Це важливо для того, аби вас правильно зрозуміли. Ви можете пожартувати, а співрозмовник подумає, що з нього знущаються.
Про те, як поводитись у мережі, щоб не стати персоною нон-грата, ви довідаєтесь із цієї статті.