background
Зустріч з Олександром Прилуцьким

Поспілкуватися із сучасним українським письменником, публіцистом і видавцем Олександром Прилуцьким, краще пізнати його творчість і відкрити для себе маловідомі сторінки національної історії випала нагода учням 6-Б класу ЗОШ № 6. Зустріч із прозаїком і поетом, а також презентацію його книги «Скарби Скилура» організували для відвідувачів бібліотеки працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів.

Герої історично-пригодницького твору «Скарби Скилура» (єдиного із Черкащини, що у 2023 році пройшов за програмою Українського інституту книги) шукають козацькі цінності. Про скарби вони дізнаються зі старого зошита, що також відкриває їм таємниці сивої давнини. Так і читачі книги ознайомлюються із життям наших предків, українським суспільством минулих епох, зі славними гетьманами та їхніми героїчними попередниками.

Живе спілкування з автором «Скарбів...» Олександром Прилуцьким, безперечно, надихне наших читачів продовжити самостійне вивчення національної історії та культури, спонукатиме розгорнути не одне видання відповідної тематики. Щоб підштовхнути присутніх до роздумів над діяннями визначних козацьких ватажків, Олександр Іванович ставив дітям питання з української історії, підштовхував їх до обговорення. Юні книголюби не лишилися в боргу: вони теж підготували для досвідченого майстра пера низку питань, пов’язаних із його творчістю, письменницьким методом, читацькими вподобаннями. Особливо активних Олександр Прилуцький винагородив подарунками: чотири автори найцікавіших запитань отримали «Скарби Скилура» або іншу його книгу – «Джури отамана Дахна».

Завершилася зустріч традиційною автограф-сесією, колективним фотографуванням із письменником й особистими питаннями, які так приємно поставити шанованому гостеві після заходу. Також Олександр Іванович подарував Черкаській обласній бібліотеці для дітей деякі свої книги, за що ми йому щиро вдячні!

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg