background
У книгозбірні привітали переможців творчих конкурсів 2024 року

Заслужені нагороди за перемогу в низці бібліотечних конкурсів отримали 29 вересня діти й підлітки з різних куточків Черкащини. Святкову програму з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек «Вітаємо книгодрузів!» відвідали понад 120 читачів, у тому числі діти, їхні батьки й товариші. У межах програми на гостей чекали захопливі ігрові завдання за популярними літературними творами. А після завершення – урочиста церемонія нагородження лауреатів обласних етапів 5 всеукраїнських змагань: дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули», конкурсу «Лідер читання», конкурсу дитячого малюнка «Майбутнє планети – у наших руках», конкурсу малюнків «Іссик-Куль – колискова моя: природа у творчості Чингіза Айтматова», конкурсу дитячої творчості «Україна – мрія». А також обласного фотоконкурсу «Книжкові миттєвості разом із домашнім улюбленцем».

Розважальна частина свята включала в себе роботу трьох локацій: за казкою Льюїса Керрола «Аліса в Дивокраї», серією фентезі-романів Джоан Ролінґ про Гаррі Поттера й серією творів Артура Конан Дойла про Шерлока Голмса. Юні читачі та охочі дорослі з «групи підтримки» будували карткові будинки, шукали усмішку Чеширського кота, вивчали магічні дисципліни Гоґвортсу, брали уроки квідичу, вивчали закони криміналістики, розв’язували детективні загадки тощо. Крім ігрової програми, на дітей чекав майстер-клас із виготовлення книжкових закладок, літературні передбачення й тематичний бодіарт.

Урочиста частина зібрала в залі бібліотеки чимало почесних гостей – членів журі конкурсів, спонсорів і партнерів нашого закладу, представників ЗМІ. З вітальним словом до переможців звернувся представник благодійному фонду «МХП – громаді» Микола Єфремцев. Він розповів про важливі для української культури й армії ініціативи фонду, про підтримку бібліотек у питанні наповнення книжкових фондів, заохочення талановитих дітей і молоді до саморозвитку й активності. Саме благодійний фонд «МХП – громаді» взяв на себе фінансування подарунків для наших переможців.  

Своїми враженнями від роботи в журі обласного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули» поділилася письменниця й літературна критикиня Ганна Клименко-Синьоок. Вона високо оцінила рівень цьогорічних робіт, надісланих на адресу конкурсної комісії, підкреслила емоційність дитячого сприйняття сьогодення й те, як гострі почуття талановитої молоді знаходять вираження на папері. А також зачитала власну поезію. Також похвалила юних митців учасниця журі конкурсів малюнків художник-оформлювач Черкаської обласної бібліотеки для дітей Катерина Огороднікова. Вона висловила захоплення сміливістю юних художників, які наважилися надіслати свої малюнки на публічну оцінку й обговорення, адже це перший крок до кар’єри митця.

З вітальним словом до переможців та їхніх батьків звернулася директор Черкаської обласної бібліотеки для дітей Лідія Ушакова. Вона подякувала їм за небайдужість і щирий інтерес до бібліотечних проєктів. А ще відзначила допомогу партнерів і спонсорів, вкрай необхідну сьогодні нашому закладу. І, звісно ж, запросила юних читачів продовжувати цікавитися книжками, бібліотека їм у цьому завжди допоможе.

Творчим подарунком для нагороджуваних стали дві пісні, виконані ученицею Черкаської дитячої школи мистецтв Анною Вокіною (викладач – Наталія Комарова). Також гості переглянули кілька відео, пов’язаних із конкурсами. Окремі переможні роботи із цьогорічного обласного етапу «Лідера читання» наші віддалені користувачі незабаром зможуть переглянути на профілях бібліотеки в соцмережах.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg image013.jpg image014.jpg image015.jpg image016.jpg image017.jpg image018.jpg image019.jpg image020.jpg