background
Паперовий голуб – до Міжнародного дня миру

Парадоксально, але частину заходів до Міжнародного дня миру й Дня миру в Україні працівникам Черкаської обласної бібліотеки для дітей довелося проводити у сховищі, убезпечуючи читачів під час чергової повітряної тривоги... Тим більш гостро відчувається актуальність цих свят, говорити про які з дітьми необхідно. А щоб розповіді бібліотекарів запам’яталися краще, ми доповнили теоретичну частину практичними заняттями із виготовлення невеликих сувенірів – точніше, паперових виробів у вигляді впізнаваного у всьому світі голуба миру.

Пізнавальну відеогодину з майстер-класом «У долонях наших – голуб миру» для учнів 8-А класу Першої міської гімназії провели у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів. Бібліотекарі розповіли учасникам про мету, меседж і символічне значення свята, загальноприйняті жести й знаки миру, гуманітарну й мистецьку діяльність відомих людей щодо протидії збройним конфліктам, історію й лауреатів Нобелівської премії миру тощо. Творчою «родзинкою» заходу став майстер-клас із виготовлення паперових голубів у техніці оригамі.

У відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів відбувся майстер-клас «Діти хочуть миру». Участь у ньому взяли учні 3-А класу Першої міської гімназії. Маленькі читачі готували яскраві аплікації у вигляді все того ж голуба. У цьому випадку, як і на заході для старших користувачів, для забарвлення виробів було обрано жовтий і синій кольори.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg