background
У відділі для найменших читачів презентували гру за серією дитячих бестселерів «36 і 6 котів»

Захопливу інтелектуальну розвагу за мотивами суперпопулярної в малечі серії книг Галини Вдовиченко «36 і 6 котів» підготували для відвідувачів Черкаської обласної бібліотеки для дітей у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Одними з перших участь у рятувальній операції «Котів багато не буває» взяли діти, які відпочивають у літньому таборі «Планета дитинства».

Уже перша історія циклу «36 і 6 котів» настільки сподобалася читачам, що Галина Вдовиченка написала численні продовження. Її герої – не просто милі чотирилапі пухнастики, що люблять поїсти, поспати й погратися. Вони опановують чисельні людські професії, намагаючись розслідувати кримінальні справи, танцювати, писати картини, рятувати чужі життя. Щоб малеча по-справжньому перейнялася пригодами різнобічних котиків, бібліотекарі запропонували розділити з ними різні справи. Та найголовніше – допомогти знайти кошенят-проноз, що так хотіли чимшвидше подорослішати, але в процесі десь загубилися.

Читачі-учасники рятувальної операції об’єдналися в 6 команд, аналогічних до книжкових «банд» дорослих котів. Це хавчики, жоржинки, коти із сусідньої брами, підвальні коти та ін. Для пошуку загублених котенят гравці мали виконати низку завдань, намагаючись випередити конкурентів у швидкості. Діти збирали пазли й роз’єднані за іншим принципом зображення, змагалися в знанні порід котів, «розплутували» нитки в намальованому лабіринті, шукали предмети на деталізованій картинці тощо.

Так гравці уполювали зразу багатьох зайців (чи то пак, котів?): і більше дізналися про популярних хатніх улюбленців, і час весело провели, і позмагалися з друзями. А дехто дізнався про нові для себе книги, які чудово піднімають настрій, вчать доброті й чуйності.    

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg