background
Представляємо масштабну краєзнавчу розвідку до ювілею Сергія Носаня

Українського поета, прозаїка, драматурга, публіциста, журналіста Сергія Луковича Носаня добре пам’ятають у Черкасах. Це той сучасний митець, чия літературна спадщина вражає розмаїттям – як жанрово-стильовим, так і тематичним. У набутку Сергія Носаня є й поезії, і мініатюри, й оповідання, і новели (зокрема у форматі інтелектуальної прози), і повісті, і романи, і документальна повість-реквієм, й «український народний казковий роман», і літературні казки для дітей, і драматичні поеми, і філософська містерія, і роздуми над прочитаним (есе).

Попри високий професійний статус і численні літературні премії, здобуті ним за життя, Сергій Лукович завжди знаходив час завітати до нашої бібліотеки й поспілкуватися зі своїми маленькими читачами, презентувати їм свої новинки, відповісти на прості, але важливі для дітей, питання. Є на нашому сайті твори, які з дозволу автора озвучені й доступні для прослуховування всіма охочими.

До 85-річчя видатного художника слова письменниця й літературознавиця Ганна Клименко-Синьоок підготувала ґрунтовну краєзнавчу розвідку у форматі мінісайту «Мудрі книги Сергія Носаня». За посиланням, опублікованим у розділі «Ресурси бібліотеки» (рубрика «Інтерактивні ресурси. Відомі земляки») на нашому сайті ви зможете прочитати біографію письменника, огляди його найяскравіших творів, знайдете об’ємну тематичну бібліографію, посилання на інші текстові та відеоматеріали.