background
Міжнародний день захисту дітей – 2024 у Черкаській обласній бібліотеці для дітей

У приміщенні й просто неба, у колі гамірної малечі й поруч із більш стриманими підлітками, з веселим сміхом і на кілька митей замислившись, читачі Черкаської обласної бібліотеки для дітей відзначили Міжнародний день захисту дітей. Пізнавально-розважальні програми в різних відділах бібліотеки містили й важливу інформацію про права дітей, і рухливі ігри, і завдання на ерудицію, і можливість проявити творчий хист. Справжнє свято для книголюбів будь-якого віку!

Відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провів для своїх користувачів День веселих забав «Дитинству сонце подаруйте». Учні 2-А, 2-Г класів СПШ № 28 ім. Т.Г. Шевченка, а також діти, що відпочивають у літньому таборі при ЗОШ № 19, малювали, танцювали, розгадували тематичні загадки й підвищували власну правову грамотність. Яскравим заходом до свята стала прем’єра вистави за казкою братів Грімм «Білосніжка». Спектакль поставили учні 2-Б класу Першої міської гімназії, у такий творчий спосіб завершивши свій навчальний рік.

Працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів підготували для відвідувачів різноманітну за змістом і форматом програму. Так, на учнів 6-Б класу ЗОШ № 6, 5-А класу ЗОШ № 21 й дітей, що відпочивають у літньому таборі при СПШ № 13, чекала пізнавально-розважальна година «Сонячний настрій дитинства». У форматі квесту читачі дізналися чимало цікавого про бібліотечні послуги й наявні в нас книги – надзвичайно корисна інформація напередодні тривалих канікул, адже літні списки читання ніхто не скасовував! А ще дітям випала нагода пригадати все, що вони знають про сучасний український спорт.

Для учнів Черкаської дитячої школи мистецтв № 2 ім. В. Талаха працівники цього відділу провели етнопосиденьки «У звичаях, традиціях народу ми душу України пізнаєм». Захід пройшов на виїзді, просто неба, й містив чимало інтелектуальних розваг, присвячених побуту, віруванням й історії українців.

У відділі масової роботи та естетичного виховання для дітей, що відпочивають у літньому таборі при ЗОШ № 19, організували свято-розвагу «Мир на планеті – щасливі діти». Програма була насичена рухливими іграми, завданнями на розвиток уяви й на знання казок, ребусами, загадками, піснями, творчими викликами. Найкращий спосіб відпочинку й психологічного розвантаження до головного дитячого свята року!

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg