background
Нова бібліотечна гра за мотивами книг про Гаррі Поттера

Прем’єру оновленої гри на основі серії книг Джоан Ролінґ про Гаррі Поттера представили читачам у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Участь у магічному турнірі «Чародії в дії» взяли учні 3-Б класу Першої міської гімназії та 3-І класу СПШ № 3.

Як і годиться новачкам найкращої школи магії Гоґвортс, наші чарівники-початківці спершу пройшли процедуру сортування під спеціальним капелюхом. Після цього ж вступили в ігрову боротьбу вже в складі однієї з чотирьох команд, названих за іменами книжкових факультетів, – Ґрифіндора, Гафелпафа, Рейвенклова чи Слизерина. Факультети/команди змагалися в п’яти чаклунських дисциплінах – історії магії, зіллях і настійках, керуванні мітлою, заклинаннях і догляді за магічними істотами. Для цього дітям знадобилися навички з розшифровування різних чарівницьких кодів, уміння складати назви страв із літер, зіркі очі для порівняння тіней різних фантастичних звірів, хист до опанування різних видів магічного транспорту й, звісно ж, знання світу, створеного пером Джоан Ролінґ.

Маленькі чаклуни розглядали зображення магічного реквізиту, відповідали на питання тематичної вікторини, відслідковували дію найпоширеніших заклять і, загалом, вчилися працювати в команді. Поки що не всі, хто взяв участь у грі, встигли прочитати книжки про Гаррі Поттера, але таким читачам ми навіть трошки заздримо. Адже в них іще все попереду! А наша нова гра точно заохотить взятися до читання й досі найпопулярнішої у світі підліткової фентезі-франшизи якнайшвидше.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg