background
Зустріч у літературно-музичному салоні "Мистецтво і війна"

У сучасній Україні День героїв, започаткований ще в 1941 році Організацією українських націоналістів, сприймається дуже гостро. Сьогодні ми вже маємо більш ніж достатньо героїв, які щохвилини, просто зараз, ризикують життям або й утратили його в боротьбі за нашу з вами свободу. Тому 23 травня так доречно згадувати подвиги сучасників і предків, шанувати пам’ять загиблих, молитися за стійкість і безпеку живих. І саме в День героїв цьогоріч у Черкаській обласній бібліотеці для дітей відбулася зустріч у літературно-музичному салоні, присвячена темі «Мистецтво і війна». Ця подія стала важливим форумом для обговорення ролі мистецтва в контексті військових конфліктів та вдячності нашим воїнам.

Учасники заходу, організованого відділом масової роботи та естетичного виховання, мали можливість насолодитися художніми номерами, які відображали різні аспекти теми війни та творчості, й особисто проявити свої мистецькі таланти. Учні 8-А класу Першої міської гімназії продемонстрували свій хист у сфері музики, декламації воєнної поезії сучасних авторів, представляли гімнастичні номери, виконували тематичні композиції на саксофоні й фортепіано, згадували виступ на 66-му пісенному фестивалі «Євробачення» 2022 року, де артисти від України перемогли з піснею «Стефанія». Глядачами концертних номерів стали учні 8-Б класу Першої міської гімназії та 9 класу  ЗОШ № 29.

Завітала на подію й особлива гостя – черкаська художниця, керівник художньої студії «Барви натхнення» Черкаської дитячої школи мистецтв № 2 Ольга Курська. Вона розповіла про свою роботу в час війни, виставки картин і важливі благодійні ініціативи, до яких також долучаються її вихованці, юні художниці й художники.

Зустріч у салоні збагатили відеокліпи відомих українських артистів, які звертаються до актуальних тем – військових дій, розлуки, міграції в пошуках безпеки. Глибини та актуальності події додало також інтерв’ю учасників черкаського рок-гурту «Спів братів», що демонструвалося на екрані. Обов’язковим елементом зустрічі, як і всіх бібліотечних заходів, була тематична книжкова виставка, щоб охочі розширити свої знання з теми або загострити емоції могли після події обрати для читання доречне видання.

Цей захід чудово відобразив творчий потенціал та патріотизм черкаської молоді, а також бажання наших читачів висловити свою підтримку воїнам через мистецтво й культуру, їхнє прагнення до миру, до життя в незалежній, певній своїх сил і майбутнього державі.

 

image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg