background
Анастасія Шульга презентувала в бібліотеці нову книгу "Зелений вовк"

Звичайні щоденні пригоди першокласника – суперечки з іншими хлопцями, перша симпатія-дружба із сусідкою по парті, заняття футболом і зйомки відео в тік-току – можуть стати значно цікавішими, якщо їх із тобою розділить... балакучий вовк. Це так пощастило Івасеві Козаченку, який зустрів у віртуальному лісі справжнього хижака й майстерно його перевиховав. А потім, разом зі своїм хутряним приятелем потрапив на сторінки книжки письменниці Анастасії Шульги. І вже цю книжку з назвою «Зелений вовк» авторка презентувала в Черкаській обласній бібліотеці для дітей учням 4-А й 4-Б класів Першої міської гімназії.

Зустріч із письменницею, що відбулася в межах циклу заходів «Майстри пера – дітям», не обмежилася лише презентацією нової книжки Анастасії Шульги. Авторка ще й підготувала для читачів невелику ігрову програму, що неабияк розважила малечу й точно надихнула на нові літературно-читацькі експерименти. Так, діти відповідали на питання вікторини про вовків, веселилися, зображуючи пантомімою всілякі образи. А ще займалися з письменницею спільнотворчістю, намагаючись вигадати альтернативні завершення відомим кожному казкам.

Та, звісно, найцікавішою частиною зустрічі була саме презентація книги. Хоча б тому, що Анастасія Шульга підготувала своєрідний мерч – фігурку, маску й значок зеленого вовка, щоб кожен читач зміг відчути себе героєм її нової історії. Також письменниця зачитувала уривки з книги, відповідала на питання дітей про процес творчості загалом і написання «Зеленого вовка» зокрема. Завершилася зустріч автограф-сесією й особистим спілкуванням особливого активної малечі з нашою гостею.

Прикметно, що це не перший візит Анастасії Шульги до нашої бібліотеки. Вона вже успішно презентувала нашим користувачам свою першу дитячу книжку «Маня і Різдво» – про це ви можете почитати тут. Цього разу авторка також подарувала Черкаській обласній бібліотеці для дітей свій новий твір з особистим побажанням і підписом. Щиро дякуємо письменниці за подарунок і змістовну зустріч. Чекаємо в гості в майбутньому!

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg