background
Музична подорож «Музичний експрес» у Черкаській обласній бібліотеці для дітей

Справжнім зануренням у дивовижне царство звуків і гармонії стала музична подорож «Музичний експрес», організована відділом масової роботи та естетичного виховання Черкаської обласної бібліотеки для дітей у межах лекторію «Світ музики». Обдаровані учні та їхні викладачі із Черкаської дитячої музичної школи (ДМШ) № 2 допомогли нашим читачам – учням 3-А й 3-В класів СПШ № 3 – більше дізнатися про різні історичні періоди й напрямки музичного мистецтва Європи, чергуючи захопливу розповідь із концертними номерами. Юні таланти продемонстрували неабияку вправність і творчі здібності й подарували присутнім справжню естетичну насолоду.

На сцені можна було оцінити виступи виконавців із різними музичними інструментами. Виразне виконання ніжних й емоційних мелодій, що потім довго відлунювали в серцях слухачів, представили бандуристи, баяністи, піаністи, гітаристи. Класичні композиції й популярні твори, зіграні витончено й по-сучасному, неабияк сподобалися присутнім: дехто навіть знімав окремі номери на телефон, на пам’ять. Сміливіші глядачі не лише підтримували юних музикантів та їхніх викладачів оплесками, а й вигукували назви улюблених мелодій, часом трохи їм підспівуючи.

Як і кожен захід музичного лекторію, «Музичний експрес» подарував дітям розвагу, і, водночас, став джерелом знань, натхнення й нових вражень. Тішимося постійній співпраці з ДМШ № 2 і з нетерпінням чекаємо на нові зустрічі з її талановитими учнями.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg