background
Представляємо буктрейлер до п’єси Генріка Ібсена «Ляльковий дім»

Твори, які випередили свій час, збурили суспільну мораль, піднесли ім’я свого автора на новий рівень і міцно увійшли до скарбниці світової літератури... Їх не просто цікаво читати – саме лиш обговорення піднятих у таких книгах проблем здатне принести інтелектуальне й естетичне задоволення. І саме до таких творів належить п’єса Генріка Ібсена «Ляльковий дім», написана в 1879 році.

У центрі сюжету – подружжя, яке щосили намагається утримувати ідеальний фасад про людське око. Головна героїня, що жила в ілюзії досконалості своєї родини, проявила сміливість, подивилася на своє життя з боку та зрозуміла, ким вона є насправді. І ким, на жаль, не є і ніколи не був її чоловік... П’єса викликала багато дебатів, оскільки в ній гостро критикуються шлюбні норми ХІХ століття.

У 2024-му відзначаємо 145-річчя «Лялькового дому». Із цієї нагоди підготували для вас буктрейлер видатної п’єси. Запрошуємо до перегляду в розділі «Радимо прочитати» (рубрика «Книги-ювіляри – 2024») на сайті бібліотеки та на нашому YouTube-каналі.