background
Свято матері в Черкаській обласній бібліотеці для дітей

Як, зрештою, символічно, що саме навесні, коли народжується й розквітає нове життя, в усьому світі відзначають День матері! І хочеться, щоб цей день, як і решта в житті наших найближчих людей, був наповнений квітами, красивою поезією, теплом і зворушеними усмішками. Власне, усіх цих складових вистачало на цьогорічних заходах Черкаської обласної бібліотеки для дітей, присвячених ангелам-хранителям кожного з нас, – мамам.

Сповненими ніжності, творчих подарунків від талановитої малечі, віршів, гуморесок і тематичних розваг були свята матері «У світі все починається з мами», проведені відділом обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів для учнів 4-А класу СПШ № 17 та 4-Б класу СПШ № 18 імені В’ячеслава Чорновола. Співи, танці, декламація поезії від натхненних діток надзвичайно потішили присутніх на заходах мам. А саму малечу неабияк розважили завдання від бібліотекарів: колективно намалювати жіночий портрет, дібрати приємні для матерів епітети на кожну букву алфавіту тощо. Такі свята завжди до душі всім учасникам і надовго залишаються в пам’яті.

А щоб спогади й хороші емоції мали якесь предметне підкріплення, працівники відділу масової роботи та естетичного виховання запропонували своїм користувачам виготовити для матерів вітальні листівки. Майстер-класи «Букет любові й ніжності для мами» відвідали учні 1-А й 3-В класів СПШ № 3. Усю свою фантазію й вправність дітки намагалися втілити в листівках із паперовими квітами та обіймами ведмежат. Напевно, потім до кожної дбайливо виконаної аплікації малюки ретельно добирали особисті побажання й добрі слова для найдорожчих адресатів.  

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg