background
"Лідер читання - 2023" у Черкаській області

Дорогі читачі!

Запрошуємо вас у безпечний простір для читання у Черкаській обласній бібліотеці для дітей і пропонуємо учням 5-9 класів взяти участь у читацьких перегонах та позмагатися  за титул «ЛІДЕР ЧИТАННЯ – 2023».

Для участі в конкурсі необхідно повідомити бібліотекаря у відділі учнів 5-9 класів, що ви бажаєте долучитися до читацьких перегонів. Бібліотекар зробить спеціальну позначку на вашому формулярі й зараховуватиме вам бали за прочитані книжки.

Книжки читайте уважно, адже в кінці літнього сезону 10 кращих читачів візьмуть участь у фінальному турнірі, який визначить ЛІДЕРА ЧИТАННЯ Черкаської обласної бібліотеки для дітей.

Читачам бібліотек області за інформацією щодо умов проведення першого (регіонального) етапу змагання  потрібно звернутися до бібліотек вашого міста (села, селища).

Обласний етап конкурсу, який визначить ЛІДЕРА ЧИТАННЯ в Черкаській області,  відбудеться з 15 по 29 серпня в онлайн форматі.

VI Всеукраїнський конкурс «Лідер читання – 2023», ініційований Національною бібліотекою України для дітей, за сприяння Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, української асоціації працівників бібліотек для дітей, БО «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна», університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Тема цьогорічного конкурсу — відзначення ювілеїв українських письменників: Марка Вовчка, Ольги Кобилянської, Бориса Грінченка.

Відзначення переможців обласного етапу планується на базі університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Положення про Конкурс  за посиланням: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10737