background
Літературна галявина просто неба – до Дня матері

Літературну галявину «Книга єднає родину» розгорнула Черкаська обласна бібліотека для дітей у Міському дитячому парку в межах міських заходів до Дня матері (14 травня) і Міжнародного дня сім’ї (15 травня). У затінку дерев і під теплим весняним сонцем на малечу та їхніх батьків чекала зустріч із казковими персонажами й веселі ігри за мотивами улюблених з дитинства книг. Дошкільнята й старші дітки залюбки виконували всі завдання, адже за них можна було отримати ігрову валюту й обміняти її на сувенірні листівки й книжкові закладки. А ще – робили яскраві ексклюзивні світлини на тематичних фотозонах.

Усі розваги були зосереджені на чотирьох основних локаціях. Спочатку дітлахів зустрічала господиня-розпорядниця галявини Білосніжка. Вона пропонувала вибрати в чарівному кошику предмет, що колись міг належати котромусь із персонажів. «Котигорошко», «Червона Шапочка», «Рукавичка», «Красуня і чудовисько» – ці та інші казки читачі мали впізнати за відповідним предметом.

Локація, присвячена «Алісі в Дивокраї» Льюїса Керрола, обігрувала події в саду Червоної королеви. Діти мали допомогти картам-служникам грізної правительки прикрасити сад червоними трояндами. Зовсім маленькі помічники розмальовували зображення білих квітів у потрібні тони, старші робили паперові троянди, що їх потім потрібно було причепити до паперового куща. Також охочі збирали пазл із портретом найбільш колоритного героя казки – Чеширського кота.

Більшість завдань на локації за мотивами серії книг про Гаррі Поттера Джоан Ролінґ були рухливими й простими. Гравцям пропонували відправити лист-літачок у Міністерство магії, виконати кумедну фізичну вправу з мітлою, подарувати Добі шкарпетку, зорієнтувавшись на місцевості із зав’язаними очима. Для старших читачів, що добре зналися на світі книг і фільмів про Хлопчика-Що-Вижив, ми підготували інтелектуальне завдання. Потрібно було витягти із зубастої чаклунської книги картку із зображенням фантастичного створіння й розшифрувати на ній підпис-анаграму.

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg

Також на галявині причаїлися духи природи, чудово описані в серії книг Дари Корній «Чарівні істоти українського міфу». Тут, як і на інших наших локаціях, було чимало завдань, які особливо весело виконувати разом із батьками. Наприклад, показати пантомімою природні стихії й усілякі об’єкти біля портрету повітрулі. Перевзути черевики й перевдягти дрібні елементи вбрання, щоб заплутати блуда й розважити лісовика. Знайти на карті зоряного неба зірочку з іменем хухи. Прочитати закодоване послання «на замовлення» межівника.

Більша частина ігрових завдань і реквізиту була розроблена бібліотекарями для численних квестів і літературних розважальних програм, що на регулярній основі пропонує читачам наша книгозбірня. Водночас, це лише маленька частина дозвільних заходів, у яких діти можуть взяти участь, відвідавши Черкаську обласну бібліотеку для дітей. Тож запрошуємо в гості, незалежно від календарних свят!

 

image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg image013.jpg image014.jpg image015.jpg image016.jpg