background
Прем'єра екологічної гри у відділі для найменших читачів

Прем’єру екологічної експедиції «Планета: перезавантаження» презентували учням 4-Б класу СПШ № 17 у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Короткі екскурси в безмір екологічних проблем, які накопичило людство за тисячоліття своєї експлуатації Землі, бібліотекарі розмежували численними ігровими заходами. Прийом, який гарантує, що читачі усвідомлять і запам’ятають небезпеку, яку несе планеті наша звична діяльність.

Упродовж заходу йшлося про вирубку лісів, забруднення річок, небезпечність побутової хімії, брак дієвих механізмів переробки сміття й усвідомленого поводження з відходами як окремих господарств, так і великих промислових підприємств, навіть цілих країн. Кожна тема закріплювалася конкретним ігровим завданням. Наприклад, після розмови про повені, спричинені вирубуванням лісів, діти розв’язували філворд із назвами рослин, якими можна було б засадити пустища. На малюнку морського дна гравці шукали зображення різного непотребу, якому в природному середовищі точно не місце. Потім спробували розсортувати картки зі сміттям за чотирма умовними баками – органічні відходи, пластик тощо.

Наприкінці заходу діти виконали творче завдання: виклали з різнокольорових пластикових кришечок, що правили їм за фішки, яскраву мозаїку. Деякі команди так захопилися, що зробили кілька мозаїк, кожну зі своїм меседжем і роз’ясненнями.

Екологічна експедиція – не єдиний захід з екологічного виховання, які Черкаська обласна бібліотека для дітей проводить для читачів різного віку. Про інші ви можете прочитати в новинній рубриці на нашому сайті. Ми також запрошуємо віддалених користувачів звернути увагу на рубрику «Екологія і географія» на «Ігровому майданчику» сайту. Тут можна знайти чимало інтелектуальних розваг, присвячених проблемам довкілля та їх вирішенню.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg