background
Письменниця Марина Павленко зустрілася із черкаськими читачами

Поспілкуватися з однією з найпопулярніших сучасних письменниць із Черкащини, спитати в неї професійну пораду, взяти автограф і просто цікаво провести час випала нагода нашим читачам. Зустріч із Мариною Павленко в межах серії заходів «Майстри пера – найменшим» для учнів 4 класів Черкаської гімназії № 31 провели працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Для старшої категорії – учнів 7 класів ЗОШ № 4, 8-А, 8-Б класів ЗОШ № 29, 5 класу приватної школи «Ідея», 6-Б, 9 класів Геронимівського ЗЗСО І – ІІІ ступенів – зустріч «Марина Павленко. Письменниця, що дарує дитинство» організували працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів.

Успішна українська письменниця, лауреатка численних літературних премій, ілюстраторка, науковиця й викладачка Марина Павленко вже не вперше відвідує Черкаську обласну бібліотеку для дітей у такій ролі. Щоразу спілкування із черкаськими шанувальниками проходить дуже жваво й емоційно. Не стали винятком і цьогорічні зустрічі. Гостя захопливо й артистично представила нові видання своїх книг – «Русалоньки із 7-В. Прокляття роду Кулаківських» і «Домовичка з палітрою» – та «Абетки» своєї не менш талановитої матері, письменниці Ольги Павленко. Розповіла чим живуть, з якими меседжами звертаються до читачів, що спільного зі своїм автором мають її яскраві героїні – Софійка («Русалонька із 7-В»), Юлька («Моя класнюча дівчинка»), Галина («Щоденник закоханої ідіотки»). На прикладах текстів з «Абетки» продемонструвала багатство української лексики, що дозволяє дібрати безліч соковитих слів на будь-яку букву. Поділилася з присутніми своїми секретами майстерності. І навіть підкинула лайфгак, як закоханим підкорити одне одного щедрим словниковим запасом й ерудицією, що дарують книги.

Звісно, у дітей і підлітків було до гості чимало запитань. І цілком традиційні про джерела натхнення, улюблені власні й чужі твори, плани на майбутнє, особливості літературного ремесла. І доволі несподівані. Скажімо, один школяр серйозно поцікавився, наскільки фінансово прибутковим є робота письменника. А ще одна читачка, соромлячись, зізналася, що сама пробує писати й звернулася до пані Марини по фахову пораду з розвитку сюжету й характеру персонажів. Гостя старанно відповіла на всі питання й неабияк надихнула присутніх на читання. Підтвердженням останнього є хоча б те, як довго діти не хотіли відпускати Марину Павленко, прагнучи зробити спільне фото й продовжити розмову на більш особисті теми.

На жаль, пані Марина не може часто навідуватися до нашої книгозбірні. Однак ви завжди можете продовжити спілкування із цією авторкою доступним і простим шляхом: читаючи її книги! У фонді бібліотеки ви знайдете всі її видання. Також ви можете перевірити власні знання її історій на «Ігровому майданчику» бібліотечного сайту. У рубриці «Літературні ігри» є окрема підрубрика «Ігри за творчістю Марини Павленко».

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg