background
Книги з історії Золотоніщини, презентовані автором – Григорієм Голишем

Відразу два яскраво ілюстровані краєзнавчі видання отримала Черкаська обласна бібліотека для дітей у подарунок від кандидата історичних наук, доцента, директора наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Григорія Голиша. Автор не просто презентував нашому закладу дві свої книги, а й провів їх презентацію для колективу бібліотеки, поділившись спогадами про свою малу батьківщину, секретами своєї роботи, дослідницькими й творчими планами на майбутнє.

«Село Деньги в українській історії від давнини до сьогодення: люди і події» – це історико-краєзнавчий нарис, присвячений рідному селу Григорія Михайловича. Видання дбайливо відтворює історію Деньгів (Золотоніський район, Черкаська область) на основі археологічних знахідок, архівних документів, письмових й усних спогадів людей різних професій. У ньому можна знайти інформацію про відомих і не знаменитих уродженців села, його сьогодення, досягнення в різних сферах людського життя. Видання ілюстроване художницею Ольгою Курською та містить чимало фотографій.

Велику кількість світлин можна також знайти в документальній повісті «Дмитро Лисун: від Гірників до Плешканів». Спираючись на архівні документи й спогади, автор розповідає про відомого аграрія й громадсько-політичного діяча, заслуженого працівника сільського господарства України Дмитра Олександровича Лисуна. Видання містить життєпис значущого в новітній історії Золотоніщини чоловіка та його цитати.

Щиро дякуємо Григорієві Михайловичу за книжкові подарунки й цікаву презентацію. А читачів запрошуємо ознайомитися із цими краєзнавчими працями.    

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg