background
Персональна виставка Мирослави Траченко

Персональну виставку 11-річної художниці Мирослави Траченко відкрили 3 березня у галереї відділу масової роботи та естетичного виховання Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Презентація виставки з промовистою назвою «З Україною в серці» зібрала учнів Черкаської дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута та їхніх батьків, і зараз доступна для огляду всіма читачами нашої книгозбірні.

Юна художниця вже неодноразово брала участь у міжнародних, всеукраїнських та регіональних конкурсах і посідала призові місця. У 2022 році Мирослава була відзначена головою Черкаської обласної ради як обдарована дитина Черкащини та отримала стипендію.

Навіть враховуючи значні для такого віку досягнення, ми розуміємо, що маленька мисткиня лише розпочинає свою творчу кар’єру. Вона навчається в художній школі, невпинно шукає, пізнає та опановує нові мистецькі напрямки: графіку, ліплення з глини, графічний малюнок та анімацію, декоративний розпис тканини, ткацтво, валяння. Не боїться експериментувати, пізнавати властивості матеріалів та спостерігати за результатами поєднання акварелі, гуаші, пастелі, олії, текстильних фарб. Мирослава спрагло шукає власний неповторний стиль.

Однак основною темою творчості юної художниці лишається любов до України, її звичаїв і традицій. Однією з улюблених робіт дівчинки, з-поміж представлених на виставці, є портрет її татка, що спочатку служив у теробороні в Черкасах, а тепер продовжує службу в лавах ЗСУ. Захисникам України присвячено відразу кілька картин.

Відкриття виставки стало подією не лише для Мирослави, а й для її гостей – інших учнів художньої школи. Усі вони знаходять у мистецтві певну розраду, зацікавлені в навчанні, спілкуванні й самовдосконаленні. Звісно, кожен юний художник мріє про власну презентацію, тож виставка Мирослави стане для них хорошим стимулом.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg