background
Книжкові подарунки бібліотеці до Дня святого Миколая

Відразу дві чарівні книжечки в подарунок до цьогорічного Дня святого Миколая одержала Черкаська обласна бібліотека для дітей – «Казки на щастя» та «Казки Місячного Млина».

Збірку коротких оповідок для дітей молодшого шкільного віку «Казки на щастя» презентувала читальні сама авторка – Діна Піддубна. Книжку складають повчальні історії про людей і тварин, барвисті ілюстрації Олі Гриців, а також розмальовки, загадки, різні інтелектуальні й творчі завдання. Цікаво, що Діна Піддубна була у 2021 році відзначена дипломом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» в спеціальній номінації короткої прози про сучасний Київ та киян «Як тебе не любити» за твір «Розмова з Києвом».

Другий подарунок – розкішне видання Олександри Дікої «Казки Місячного Млина» – презентувала у фонд колишня читачка, а нині друг бібліотеки Ольга Бойко. Книга – це низка теплих осінніх історій для сімейного читання, написаних, проілюстрованих і виданих однією людиною. Для реалізації цього творчого задуму художниця й письменниця Олександра Дікая заснувала власний видавничий проєкт «Едельміон», який на одному зі своїх інтернет-представництв називає «Видавництвом для єнотів». До слова, на стінах читального залу відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів нашої бібліотеки ви можете побачити репродукції художніх робіт Олександри, розміщені в нас зі згоди авторки.

Наразі обидві книжки проходять необхідну процедуру обробки й незабаром будуть доступні читачам.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg