background
Хібукі терапія в Черкаській обласній бібліотеці для дітей

Науковці давно довели, що чотирилапі домашні улюбленці – котики й собачки – допомагають боротися зі стресом, знижують ризик серцево-судинних захворювань і просто поліпшують настрій. Ця особливість тварин стала підґрунтям для кількох заходів, які відбулися в Черкаській обласній бібліотеці для дітей 25 листопада в межах співробітництва нашого закладу з регіональним керівником проєкту «Хібукі терапія» Валерією Шинкарьовою. Учасниками стали 14 діток, що гостро потребують психологічної підтримки й розвантаження, – учні 1 – 2 класів НВК № 34, які переїхали до Черкас у пошуках безпеки, подалі від бойових дій.

«Хібукі терапія» – це українсько-ізраїльський проєкт за методом доктора Шай Хен-Галя, автор проєкту – Дафна Шарон-Максимов. Він передбачає взаємодію дітей із м’якою іграшкою хібукі, так званою «собакою-обіймакою» з довгими кінцівками й вухами та сумними очима. Собака допомагає дітям переносити власні тривоги, страхи та стрес на іграшкового друга через піклування про нього. «Хібукі терапія» реалізується в Україні за підтримки благодійної організації United Help Ukraine. У Черкаській області вперше була запущена спільно з EdCamp Ukraine на базі Золотоніської спеціалізованої школи № 2. У стінах нашої бібліотеки терапію проводила Валерія Шинкарьова. Детальніше про проєкт, його цілі, інструменти й особливості в різних регіонах України можна почитати у фейсбуці за хештегами #HibukiUkraine та #Hibukitherapy.

Своєю чергою бібліотекарі провели для дітей ознайомчу екскурсію закладом, а також пізнавальну годину «Ті, що гуляють самі по собі». Поговорили з малечею про інших найпоширеніших домашніх улюбленців – котиків. Та про всі пов’язані з ними цікавинки: породи, культи в різних країнах, мову тіла, звички, пам’ятники, погодні прикмети. Діти подивилися фото, що доповнювали розповідь бібліотекаря, зіграли в тематичну вікторину та поділилися власними історіями про чотирилапих.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg