background

Підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання – 2022» було підбито в Черкаській обласній бібліотеці для дітей напередодні Дня Незалежності України. Зважаючи на заходи безпеки, фінальне змагання проводилося дистанційно.

За першість боролися 16 юних книголюбів із Ватутіного, Сміли, Городища, Золотоноші, Монастирища, Корсунь-Шевченківського, Христинівки, Драбова, Чигирина, Чорнобая та Черкас. У відгуках-рекомендаціях вони ділилися враженнями від прочитаних книг, в онлайн-косплеї поставали в образах улюблених літературних героїв; вправлялися в умінні шукати й перевіряти інформацію, відгадуючи хто з письменників захований під маскою. Учасники вразили різноманіттям своїх уподобань, адже у своїх відгуках та світлинах представили як класичні, так і сучасні твори різних жанрів: пригоди, фантастику, фентезі, підліткову прозу і навіть любовний роман. Тож членам журі було досить непросто визначити переможця.

Та все ж беззаперечним лідером, за висновком журі, став Андрій Дралов зі Сміли. На другому місці – Кравчук Віра з Черкас, а третє – розділили Насікан Микола з Ватутіного та Гурин Катерина з Чорнобая. Тож щиро вітаємо переможців! Невдовзі вони отримають заслужені призи, а користувачі наших соцмереж зможуть ознайомитися з найкращими роботами конкурсантів.

Також хочемо нагадати, що до 1 вересня триває обласний етап Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули», а до 30 вересня приймаються роботи на Міжнародний конкурс дитячої листівки «Дітям світу – сонце й мир!». Чудова нагода ще раз випробувати свої сили.