background

       Презентувати медіачелендж «Скарби козацького міста» та провести для юних черкасців тематичну вікторину нашій читальні випала нагода до Дня міста Черкаси. За свої знання з історії та сьогодення обласного центру учасники мали можливість заробити невеличкий сувенір і солодкий подарунок.

     Зацікавлених читачів працівники книгозбірні ознайомили з унікальним проектом, який стартує вже на початку жовтня. Кожен бажаючий учень 6 – 11 класів може стати шукачем скарбів. Варто лише уважно стежити за перебігом медіачеленджу, щотижня читати новий уривок захопливої історії про міфічні козацькі багатства, приховані десь у надрах нашого давнього міста, сумлінно виконувати завдання, виявляти фантазію та ерудицію. Текст челенджу публікуватиметься на сторінках і на сайті видання «Нова Доба», на порталах «ПРОЧЕРК», «in.ck.ua» та на сторінці події у мережі Facebook. Прочитати подробиці та знайти анкету для реєстрації можна тут.

       Читачі із задоволенням розглядали флаєри з рекламою події та спілкувалися з бібліотекарями. Та, звісно, не втратили шансу виграти маленькі подарунки. Вікторина, присвячена архітектурі, історії, побуту, переказам, сучасним подіям Черкас, передбачала три види запитань. Можна було спробувати визначити, правда чи не правда певне суперечливе твердження; продемонструвати клепку у випробуванні «Місто на мільйон», що передбачало загальні питання про обласний центр і чотири варіанти відповідей; вразити оточення знанням дат, відстаней та інших кількісних показників у категорії «Черкаси в цифрах». За три правильні відповіді кожен розумник отримував смачну цукерку на паличці, а за п’ять – популярний довідник «Черкаси вражають». Оскільки питання були досить-таки складні, організатори не забороняли дітям радитися з дорослими. Тож не дивина, що часом подолати хитру вікторину намагалися цілою родиною. Захід вийшов сонячним і плідним: охочих протестувати свої знання й інтуїцію виявилося чимало. А сама боротьба принесла учасникам багато нової інформації та позитивних емоцій.

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg