background

Професійну онлайн-зустріч «Бібліотека і діти: сучасні пріоритети та акценти» провела Черкаська обласна бібліотека для дітей на платформі ZOOM. Її учасниками стали фахівці 40 книгозбірень області, як дитячих, так і публічних.

Завідувачка відділу комплектування фонду та каталогізування документів ЧОБД ознайомила учасників заходу з новими видавництвами України, що з’явилися протягом останніх років, спрямуванням їх продукції. Зважаючи на обмежене фінансування книгозбірень на поповнення фондів, акцентувала увагу на використанні ресурсів електронних бібліотек.

Окремі аспекти впровадження принципів безбар’єрності в роботу бібліотек та можливості книгозбірень щодо підтримки ментального здоров’я користувачів висвітлила у своєму виступі завідувачка науково-методичного відділу. Були надані рекомендації щодо використання в роботі з дітьми ресурсу «Спільнотека від ЮНІСЕФ» з корисними й інтерактивними матеріалами, іграми, коміксами з безпеки, психологічної та соціальної підтримки.

Учасникам зустрічі також презентували дитячі конкурси, що їх ініціювала Національна бібліотека України для дітей на час літніх канікул.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg