background

VІI Всеукраїнський конкурс «Лідер читання-2024» проводиться бібліотеками, що обслуговують дітей, з ініціативи Національної бібліотеки України для дітей, за сприяння Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, Української асоціації працівників бібліотек для дітей. Конкурс проходить у рамках реалізації Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія».

Організаційно-методичне забезпечення Конкурсу в області здійснює Черкаська обласна бібліотека для дітей.

Учасниками Конкурсу є учні 5-9 класів – зареєстровані користувачі бібліотек, які активно читають та беруть участь у бібліотечних заходах з промоції читання. Конкурс проводиться у два тури: перший – на обласному рівні (червень-серпень); другий – на всеукраїнському рівні (вересень).

Для участі в конкурсі бібліотекам територіальних громад необхідно:

  • ознайомити користувачів бібліотеки відповідного віку з Умовами участі в Конкурсі та організувати його проведення на місцях;
  • розмістити інформацію про перебіг Конкурсу на місцевому рівні в соціальних мережах;
  • за підсумками проведення Конкурсу на місцевому рівні надіслати до 15 серпня 2024 року на адресу обласного оргкомітету (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) Протокол підсумків Конкурсу із зазначенням загальної кількості учасників та інформацією про переможця (ПІБ, вік, навчальний заклад, контактний номер телефону, список прочитаних книг). Рекомендуємо оцінювати учасників Конкурсу за активністю під час програми літніх читань, кількістю прочитаних книжок, участю в бібліотечних заходах тощо. Також необхідно вказати електронну скриньку бібліотеки чи самого переможця, на яку 16 серпня буде надіслане завдання від Черкаської обласної бібліотеки для дітей;
  • виконані роботи надсилаються до обласного оргкомітету (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) не пізніше 27 серпня 2024 року.

Після розгляду та оцінки надісланих матеріалів журі буде визначено Лідера читання області, який візьме участь в урочистостях з нагоди відзначення переможців на базі Національної бібліотеки України для дітей.

Більше про конкурс за посиланням: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=11151