background
Заняття для дітей з домедичної допомоги й конструкції АК

Надавати першу домедичну допомогу та розбирати вогнепальну зброю вчилися в бібліотеці учасники гуртка «Літературне краєзнавство» Черкаського міського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту. Для них кілька надважливих просвітницьких заходів провели представники відділу національно-патріотичного виховання Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Віталій Козир і Максим Шило.

Життєво необхідне заняття з першої домедичної допомоги, тактичної медицини та правил поводження з небезпечними предметами пройшло наприкінці осені у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів. Віталій Козир і Максим Шило розповіли дітям, які бувають види турнікетів, показали, як їх накладати, описали склад військової аптечки та особливості її застосування. Мали учасники й практичне завдання: спробувати робити негайні реанімаційні заходи з непрямого масажу серця й штучного дихання на навчальному манекені. Окрема частина бесіди була присвячена вибухонебезпечним предметам, на які наразі може натрапити будь-хто навіть у відносно мирних регіонах. Тому дітям важливо знати алгоритм дій у випадку такої знахідки.

7 грудня основну увагу викладачі приділили поводженню з автоматом Калашникова. Присутнім продемонстрували, з яких частин складається ця смертельна зброя, як вставляти й виймати набої, якими є кулі до автомата та чому деякі різновиди варто чергувати при заповненні магазину. Після цього підлітки самі спробували повторити дії інструктора, наповнити та розібрати магазин.  

image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg