background
Зустрічі з військовими в бібліотеці

Відразу двоє українських військових знайшли час поспілкуватися з читачами Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Спілкування дітей із мужніми захисниками у форматі «питання – відповідь» відбулося в межах вечора-роздуму «Сила нескорених». З учнями 6-А й 7 класів Першої міської гімназії зустрівся військовий ЗСУ Артем і військовий ЗСУ, керівник ГО «Поклик Яру» Роман Надточій.

Питання дітей до воїнів були простими й глибокими водночас. І, звісно, видавали щиру цікавість до побуту та внутрішнього життя на передовій. Чи мучить бійців страх і як вони його долають? Як задовольняють базові людські потреби в умовах постійних обстрілів? Як переживають смерть побратимів і службову необхідність вбивати людських істот? Не на всі ці теми воїни можуть спокійно говорити. Роман навіть підкреслив, що ніхто не відповідатиме зараз, чи вбивав, скількох і як воно було – це дуже важкі теми для осмислення й дуже особисті. Натомість він розказав, як варто берегти своє життя в екстремальних умовах і запропонував охочим приміряти бронежилет. Артем щиро зізнався присутнім, що боїться темряви, але розказав, як бореться зі своїм страхом і що радить охочим здолати власні фобії. А ще мужньо описав, як здобув своє поранення. Говорили також про риття окопів, звук ракет і куль, мистецтво й відпочинок на лінії фронту. І головне – про вміння берегти в собі любов, віру та добро, навіть тоді, коли здається, що навколо царює лише ненависть.

Наприкінці обох зустрічей діти щиро дякували військовим за спілкування. Романові Надточію презентували різні смаколики, Артемові – малюнки, вірші, саморобні сувеніри, покликані підняти бойовий дух і настрій захисників.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg