background
Переможці конкурсу «Дітям світу – сонце й мир!» на Черкащині

Добігає кінця Міжнародний конкурс дитячої листівки «Дітям світу – сонце й мир!» до Всесвітнього дня дитини (відзначається щорічно 20 листопада). І Черкащина вже має свій перелік переможців! З-поміж 123 робіт від 122 учасників віком від 6 до 16 років компетентне журі обрало 10 найкращих у 3 вікових категоріях. Змагання організувала Національна бібліотека України для дітей, спільно з Національною секцією Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей», Національною спілкою художників України та ін. організаціями за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Роботи переможців обласного етапу вже надіслані на адресу головних організаторів до участі у всеукраїнському етапі конкурсу.

Обираючи образи своїх малюнків, діти-учасники з міста Черкаси, Черкаського, Золотоніського та Звенигородського районів продемонстрували глибоке розуміння сучасних реалій, а ще майстерно передали свій емоційний стан і мрії про щасливе майбутнє для України. Після тривалої дискусії журі визначило таких переможців:

У категорії «Читачі-учні 1 – 4 класів»:

1 місце – Шевчук Євгенія (м. Золотоноша);

2 місце – Пукаленко Владислава (м. Черкаси);

3 місце – Палкіна Марія (смт Драбів).

У категорії «Читачі-учні 5 – 8 класів»:

1 місце – Дрюк Софія (м. Черкаси, переїхала з м. Слов’янськ Донецької обл.);

2 місце – Гурин Катерина (смт Чорнобай);

3 місце – Щигорець Марія (м. Черкаси);

3 місце – Бойко Надія (с. Лозуватка,  Звенигородський район).    

У категорії «Читачі-учні 9 – 11 класів»:

1 місце – Крот Катерина (м. Черкаси);

2 місце – Красота Мирослава (смт Драбів);        

3 місце – Перехрест Олександр (смт Драбів).

Грамотами за оригінальність у висвітленні теми буде також відзначено Криворота Артема (смт Драбів) та Кузнєцову Злату (м. Черкаси).

Усі роботи переможців можна переглянути на сторінці Черкаської обласної бібліотеки для дітей у Фейсбуці.

До складу журі обласного етапу конкурсу ввійшли: професійний художник Павло Солощенко, художник-оформлювач Черкаської обласної бібліотеки для дітей Катерина Огороднікова, завідувачка науково-методичного відділу бібліотеки Алла Зимовець та завідувачка сектору естетичного виховання відділу масової роботи та естетичного виховання Валентина Дем’яненко.

Вітаємо переможців і щиро дякуємо всім, хто долучився до конкурсу. Юним художникам бажаємо натхнення й не ховати пензлі та фарби – краси й добра у світі завжди більше, ніж зла й темряви, навіть коли часом так не здається. Хороше неодмінно перемагає!

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg