background
Всеукраїнський день бібліотек – 2022

Навіть у складні й темні часи бібліотека лишається промінцем світла. Адже тут є книги, які здатні, бодай на мить, перенести в іншу реальність, подарувати надію, поділитися мудрістю, заспокоїти й розрадити. А сучасні бібліотеки – ще й цілий окремий світ з інтелектуально-розважальними заходами, своєю спільнотою однодумців, особливою атмосферою. Саме тому святкування Всеукраїнського дня бібліотек, навіть зараз, ми не могли оминути й зробили все можливе, аби цими днями наші читачі отримали особливу насолоду від спілкування з книгами й одне з одним.

Усі, хто 30 вересня завітав до Черкаської обласної бібліотеки для дітей, мали можливість перевірити свою ерудицію та відзначити свято разом із бібліотекарями. Просто у вестибюлі на охочих чекала вікторина «З книгами у пошуках цікавого», а також майстер-клас «Закладинка книжкова – помічниця чудова».

Відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів підготував для учнів 1 – 4 класів Руськополянської приватної школи “Discovery School”  відразу два заходи: книжковий аукціон «Читацька мрія» та відеомандрівку «Цікаві факти про бібліотеки». Перший передбачав азартну «торгівлю» за найбільш запитувані новенькі бестселери з нашого фонду. Діти могли «викупити» право поза чергою прочитати популярні видання, при цьому валютою були знання – кожен лот вигравав читач, який останнім відповідав на питання з альтернативними відповідями. Відеомандрівка передбачала інформацію про унікальні книгозбірні світу, бібліотечні послуги, про які мають знати всі користувачі, особливі письмові історії, що вплинули на людську цивілізацію тощо.

У відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів запропонували відвідувачам взяти участь в акції «Підвішена книга». Суть у тому, що читач залишає своїм наступникам, іншим читачам, видання, що особливо припало йому до смаку. Книгу прикріплюють на стрічку на спеціальній інсталяції, що кожен охочий обрав для себе чтиво за порадою попередника. Минулого року акція сподобалася користувачам, тож цього року її теж було вирішено організувати.

Для дітей-учасників Черкаського міського центру туризму, краєзнавства, екскурсій та спорту у цьому ж відділі провели бібліокіно «Читали. Дивилися. Радимо» – веселу й цікаву розповідь про екранізовані книги, з демонстрацією трейлерів і тематичними завданнями для уважних читачів і глядачів. Для учнів приватної школи «Ідея» бібліотекарі організували квест «Вам лист із Гоґвортсу» – популярну в читачів забаву за мотивами серії Джоан Ролінґ про Гаррі Поттера.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg