background
Літні майстер-класи для внутрішньо переміщених осіб

Низку літніх майстер-класів провели бібліотекарі для внутрішньо переміщених осіб і постійних читачів книгозбірні. Діти насолоджувалися теплом, згадували найприємніші миті літньої пори й втілювали ці яскраві образи в паперових сувенірах і листівках. А в процесі роботи ще й обговорювали з бібліотекарями актуальні питання.

Так, в обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Теплий дім» для читачів з небезпечних регіонів України працівники відділу масової роботи та естетичного виховання провели творчий конкурс «З любов’ю до України». Його учасники демонстрували свої творчі таланти й вправність рук, виготовляючи різнокольорові тематичні листівки. За підсумками змагання журі з бібліотекарів і працівників центру обрали по 2 переможці, що посіли 1 – 3 місця, решту конкурсантів також відзначили.

Ще в цей день для цієї ж аудиторії провели конкурс правознавців «У країні Феміди». Тут уже йшлося про інтелектуальну боротьбу: учасники мали дати відповіді на питання вікторин, пов’язаних із законодавством і внутрішнім устроєм нашої держави. Захід був присвячений прийдешньому Дню Конституції України.

Виготовити ошатне паперове серце з краєвидами Батьківщини пропонували працівники відділу масової роботи та естетичного виховання й постійним користувачам Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Майстер-клас «З любов’ю до України» проходив безпосередньо в холі закладу, і до нього також залюбки долучилися діти.

Відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів організував для внутрішньо переміщених дітей, що перебували в ЗОШ № 32, пізнавальну відеогодину «Прохолодна насолода. Історія морозива». Після невеличкої захопливої розповіді про те, як літній десерт завойовував популярність у світі, діти відтворили ріжок морозива з кольорового паперу.

А от дітям, що тимчасово проживають в гуртожитку ДНЗ «Черкаське вище професійне училище», працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів запропонували долучитися до арт-майстерні «Паперовий бум. Сонечко-жучок». Охочі за допомогою ножиць, клею й кольорового паперу виготовляли яскраву й невинну комашку, яка здатна самим своїм виглядом підняти настрій кожному, хто візьме її собі на долоньку.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg