background
Прем'єра гри з охорони безпеки життєдіяльності

Прем’єра пізнавальної гри з охорони безпеки життєдіяльності «Малечі – про небезпечні речі» відбулася у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Першими побавитися в новинку від бібліотекарів випало дітям, які відпочивають у денному таборі “Discovery Camp”  при приватній школі “Discovery” (c. Руська Поляна). Читачі не просто чудово провели час, а й дізналися багато важливих правил, що точно стануть у пригоді в повсякденному житті.

У нашій країні зараз, на жаль, не бракує небезпек для життя й здоров’я. Але й без війни малеча може потрапити під загрозу. Тому не дивно, що і в школі, і за допомогою мультфільмів й адресних телешоу діткам пояснюють основні правила поводження на дорозі, у місцях літнього й зимового відпочинку, у власному помешканні, коли в ньому не присутні батьки. Нова бібліотечна гра покликана нагадати ці правила, закріпити їх у свідомості й показати приклади застосування в мистецтві.

Використовуючи яскравий роздатковий матеріал, гравці розбирали, що означає кожен дорожній знак; визначали, на яких зображеннях пішоходи правильно перетинають дорогу, а на яких – ні; з’ясовували функції різних запальних предметів і розраховували ризик при їх використанні; переглядали правила поведінки на воді й на кризі. На завершення гри учасники проаналізували відомі казки на предмет контактів головних героїв із незнайомцями (і які нехороші наслідки це мало). Діти продемонстрували хороші знання з теми й уміння працювати в команді. А на прикладах персонажів книг, мультфільмів, ілюстрацій ще й переконалися в практичній користі й важливості дотримання кожного правила безпеки.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg