background
Майстер-класи з виготовлення декоративних павуків і баранців

  Будемо відверті, павукам ніколи не зажити слави рок-зірок. На світі дуже мало тих, хто ставиться до цих істот без страху й огиди. І ще менше тих, хто їм щиро симпатизує. Попри це, павуків і в оселях, і в живій природі менше не стає. І не випадково, адже насправді вони, як і кожне земне створіння, незамінні для екології й цілком заслужено посідають своє місце. Дізнатися більше про створінь, із якими люди змушені сусідити, а також стати до них трохи прихильнішими запропонували читачам працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. Для дітей, що відпочивають у денному таборі “Discovery Camp”  при приватній школі “Discovery” (c. Руська Поляна) бібліотекарі провели пізнавальну годину «Як полюбити павучка». І це був не єдиний на цьому тижні захід про живих істот, що населяють планету Земля.

Присутні на пізнавальній годині з’ясували чимало несподіваних фактів про найвідоміших членистоногих. Наприклад, те, що їхня павутина має антисептичні властивості, використовується при виготовленні люксових тканин і лінз для оптичних приладів високої точності. Із дітлахами говорили про різновиди павуків – хатніх тенетників, лісових хрестовиків, водяних сріблянок, степових і пустельних тарантулів і каракуртів тощо. Йшлося про отруйність деяких видів й алергію, на яку страждають надміру допитливі люди, яким не пощастило отримати укус павука. До слова, усі наші читачі й сьогодні можуть почитати ці факти у віртуальній презентації «Павуки» на блозі бібліотеки (рубрика «Усілякі цікавинки») та, звісно, у книгах, наявних у фонді закладу.

Ще більш люб’язно дивитися на багатоногих істот тепер будуть учасники майстер-класу «Павучок, срібний бочок». Під керівництвом бібліотекаря діти виготовляли гарненькі аплікації з павуком із фольги й природними матеріалами. У майбутньому такі поробки можуть стати кумедною оздобою для листівки або просто маленьким декором для домашніх свят.

Діти з “Discovery Camp” , а також малеча, яка відпочиває при таборі приватної школи «Добра школа», відвідали й іще один майстер-клас відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів – «Раз овечка, два овечка». Під час цього заходу учасники виготовляли декоративних баранців із картону, вати й кольорового паперу. У результаті вийшли дуже милі м’якенькі іграшки-сувеніри.

Також діти з «Доброї школи» відвідали пізнавальну годину «Про тих, що гуляють самі по собі». Цей захід присвячувався одній із найпопулярніших хатніх тварин на всіх континентах – кішці. Чесноти цих чотирилапих додаткової реклами не потребують, їх і так обожнюють і дорослі, і малі. Однак і про них можна дізнатися багато нового й цікавого, у чому й переконалися наші читачі. Якщо ви ще сумніваєтеся, спробуйте випробувати себе з нашою вікториною «Нагодуй кота» на «Ігровому майданчику» сайту Черкаської обласної бібліотеки для дітей (рубрика «Тварини і рослини»). Певні, що навіть затятим любителям і знавцям котиків вона сподобається. А розширити власні знання можна з віртуальною презентацією «Її величність Кішка» в нашому віртуальному хабі «Навколо читання».

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg