background
Великодні заходи в бібліотеці

Упродовж усього Страсного тижня Черкаська обласна бібліотека для дітей активно допомагала читачам готуватися до Великодня. Дітки брали участь у майстер-класах із виготовлення символічних поробок і декоративних елементів для великоднього кошика й столу, слухали розповіді бібліотекарів про звичаї українців із відзначення свята, жваво ділилися власними родинними традиціями. Деякі заходи проходили безпосередньо в читальні, деякі – за її межами, а дещо втілене в онлайн-форматі й досі доступне на сайті й блозі закладу. Про частину заходів ми вже розповідали раніше, тепер хочемо поділитися враженнями про решту.

20 квітня в бібліотеці відбулася година народознавства «Традиції і краса українського Великодня». Її учасниками стали діти, що займаються в художній студії «Барви натхнення» Черкаської дитячої школи мистецтв № 2. Працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів розповіли малечі про значення свята для українців і вірян усього світу та ознайомили з тематичними книжками, наявними у фонді Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Основною подією заходу став майстер-клас із писанкарства, проведений керівницею студії Ольгою Курською. Художниця вчила присутніх розписувати яйця воском і пояснювала значення традиційних візерунків для писанок.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg

Протягом тижня працівники відділу масової роботи та естетичного виховання провели в холі бібліотеки серію майстер-класів з виготовлення паперових великодніх прикрас. Створити вітальну листівку, паперове яєчко або іншу вигадливу оздобу під керівництвом бібліотекаря могли всі охочі. 21 квітня працівники відділу вирушили до Черкаського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Для учнів 1 – 7 класів було організовано майстер-клас «Писанковий дивокрай». Ця подія поклала початок регулярній, сподіваємося, співпраці бібліотеки з Центром – наші працівники планують ще не один раз поспілкуватися там із дітьми й підготувати для них кілька цікавих і змістовних заходів.

 

image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg image013.jpg image014.jpg image015.jpg image016.jpg